Ενημερωτικό ταξίδι σε νέες και σχετικά άγνωστες αναρριχητικές διαδρομές βράχου αλλά και χειμερινές. Από το αρχείο μου.

Συνέχεια των δημοσιεύσεων νέων παλαιότερων και σχετικά άγνωστων διαδρομών βράχου και όχι μόνο.

Διαδρομές: Κρυάκουρας Ι & Κριάκουρας ΙΙ. Κορυφή Κρυάκουρας, νότια Αθαμανικά βουνά, κεντρική Πίνδος.

Οι χαράξεις και τα τεχνικά στοιχεία των διαδρομών!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Στην πρώτη επαφή με την ορθοπλαγιά
το '95! Το διερευνητικό "χάιδεμα"... Την άφησα
να με μυρίσει και μετά την χάιδεψα... 

Στην διάρκεια των δύο προσπαθειών για την πεζοπορική διάσχιση των νότιων Αθαμανικών βουνών από ανατολικά (Χωριό Αθαμανία ή Μουτσιάρα) προς βορινά (Τζουμέρκα) της προηγούμενης δημοσίευσης, εκτός από την υπέροχη πεζοπορική εμπειρία που η μοναδική αυτή περιοχή μας χάρισε, προσωπικά είχα την ευκαιρία να δω από πολύ κοντά και για πρώτη μου φορά την ανατολική/βορειοανατολική όψη της κορυφής Κρυάκουρας! Μία επιβλητική ορθοπλαγιά άσπρου ασβεστόλιθου πολύ ιδιαίτερης υφής, 300 περίπου μέτρων υψομετρικής διαφοράς, που με το που ανταλλάξαμε ματιές, άρχισαν οι Σειρήνες να με καλούν… Και αφού δεν υπήρχε στο βουνό κατάρτι για να με δέσουν, ούτε έστω δέντρο μιας και ήμασταν στην αλπική ζώνη, οι Σειρηνες κερδισαν! 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Στην πρώτη επαφή με την ορθοπλαγιά το '95!
Η πρώτη ερωτική επαφή σε εξέλιξη!









Την επόμενη χρονιά τον Σεπτέμβρη του ‘94, βρέθηκα πάλι εκεί, αυτή την φορά με τα σχοινιά και τα καρυδόκαρφά μου, για το πρώτο διερευνητικό «χάιδεμα»… Το αποτέλεσμα τέλειο, η επαφή και η ικανοποίηση καταλυτικές! Η τεχνική δυσκολία της διαδρομής δεν ήταν κάτι το πολύ απαιτητικό και στην συγκεκριμένη γραμμή η δυσκολία τοπικά δεν ξεπερνούσε τον V βαθμό. Το σκαρφάλωμα όμως υπέροχο και ιδιαίτερο, όπως και το είδος του ασβεστόλιθου, που η μαμά φύση και τα στοιχεία της προίκισαν με τέτοια ιδιαιτερότητα! Επειδή τα πράγματα ήταν χρονικά πιεσμένα – όλη η ιστορία είχε γίνει σε μιάμιση μέρα συμπεριλαμβανομένου και του περπατήματος πρόσβασης και επιστροφής – φύγαμε αριστερά για να βγούμε πιο γρήγορα στην ράχη αρκετά πιο κάτω από την κορυφή. Τώρα όμως είχαμε πλήρη εικόνα και οι εντυπώσεις τέλειες! Μαζί μου σ’ αυτήν την προσπάθεια η αγαπημένη φίλη και σχοινοσύντροφος Τζίνα Καραμούντζου.


Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Στην πρώτη επαφή με την ορθοπλαγιά το '95!
Η πρώτη ερωτική επαφή σε εξέλιξη!
Ο Γιώργος Λιάπης στην "Direct 1", από την
"Direct 2". Στην διάρκεια του ανοίγματος
των διαδρομών το '95.
























Τον επόμενο χρόνο στις 11-6-95, πάλι εκεί με τους φίλους και σχοινοσύντροφους Τζίνα Καραμούντζου & Σουζάνα Γεωργουλή πραγματοποιήσαμε την «Direct 2» και Γιώργο Λιάπη, Εύη Ναθαναήλ & Νίκο Δοξαριώτη την «Direct 1» με βγάλσιμο κατ’ ευθείαν στην κορυφή, όπως αυτές φαίνονται στην φωτό των χαράξεων. Ανώτερη δυσκολία σε σημεία V+ στην D2 και V στην D1. Ανάπτυγμα 290μ.

Στην στην 1η επανάληψη των D1 & D2 το '96.
Στο ξεκίνημα του ανώτερου τμήματος της "Direct 2", αφήνοντας πίσω το χιονισμένο διάζωμα / ζωνάρι που χωρίζει την ορθοπλαγιά απ' άκρη σ' άκρη στο κατώτερο και ανώτερο τμήμα. Στην διάρκεια του ανοίγματος των διαδρομών το '95.
Και επειδή το μέρος και το σκαρφάλωμα εκεί δεν χορταίνεται, ξαναβρεθήκαμε εκεί τον επόμενο χρόνο στις 14-7-96 με τους Τζίνα Καραμούντζου, Ηρακλή Μωϋσίδη, Βιργινία Τατσιράμου, Γιώργο Λιάπη & Εύη Ναθαναήλ, και κάναμε την πρώτη επανάληψη των διαδρομών. Και μάλλον δεν τελειώσαμε ακόμα...

Στην τρίτη επίσκεψη στην ορθοπλαγιά το '96, στην πρώτη επανάληψη των διαδρομών D1 & D2. Αριστερά Γιώργος Λιάπης και δεξιά Ηρακλής Μωϋσίδης.


Στην τρίτη επίσκεψη στην ορθοπλαγιά το '96, στην πρώτη επανάληψη των διαδρομών D1 & D2. Αριστερά Γιώργος Λιάπης και δεξιά Ηρακλής Μωϋσίδης.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου