ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ


Ορεινή πεζοπορία.Όσα θα θέλατε να ξέρετε για την δραστηριότητα.


Η δραστηριότητα αυτή απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι αγαπούν το περπάτημα στην φύση, κυρίως ορεινή. Ο σκοπός κατά βάση είναι η σωματική άσκηση, πνευματική ευεξία και γενικότερα η ευχαρίστηση και ψυχαγωγία, μέσα από την κίνηση, την απόλαυση της φυσικής ομορφιάς και την σφαιρική βιωματική γνώση της περιοχής, στην οποία εξελίσσεται η δραστηριότητα. Γι’ αυτό οι διαδρομές που προτείνουμε και υλοποιούμε είναι προσεκτικά επιλεγμένες, έτσι ώστε να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις για τον συμμετέχοντα. Αυτός είναι και ο σκοπός μας.



Οι πεζοπορίες / περπατήματα των διαφόρων διαδρομών αναφέρονται ως:
  • Εύκολο: Ασχέτου διάρκειας, κυρίως επίπεδες, σε καλοφτιαγμένο μονοπάτι.
  • Μέτριο: Ασχέτου διάρκειας, με τμήματα ανηφορικά και κατηφορικά, σε μέτριας βατότητας μονοπάτι.
  • Απαιτητικό: Ασχέτου διάρκειας, με έντονες καλύψεις υψομετρικής διαφοράς κατάβασης ή ανάβασης, σε μέτριας ή κακής βατότητας μονοπάτι.
Σημειώστε, ότι η παραπάνω διαβάθμιση είναι ενδεικτική και δίνει μία γενική εικόνα της τεχνικής φύσης της πεζοπορίας.




 

Διαδικασία Δραστηριότητας 

Οι συμμετέχοντες έρχονται στον χώρο συνάντησης (αναφέρεται για την κάθε διαδρομή) με δικά τους μέσα και σε άσφαλτο και με δικά μας, από το σημείο συνάντησης  έως το σημείο έναρξης της διαδρομής, εάν μεσολαβεί χωματόδρομος. Οι συμμετέχοντες συνοδεύονται από έναν οι περισσότερους (ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και τις ιδιαιτερότητες της διαδρομής) έμπειρους και γνώστες σε σχέση με την περιοχή και την διαδρομή συνοδούς, οι οποίοι φροντίζουν για την ενημέρωση (ξενάγηση) και ασφάλεια της ομάδας. Στην διάρκεια της διαδρομής γίνεται στάση για ροφήματα και βουτήματα ή και ελαφρό μεσημεριανό πικνίκ. Σε κάποιες περιπτώσεις το ελαφρό γεύμα γίνεται στο τέλος της δραστηριότητας εάν αυτό ενδείκνυται. Εάν η διαδρομή είναι κυκλική, τελειώνει στο σημείο έναρξής της. Εάν είναι διάσχιση, οι συμμετέχοντες μεταφέρονται με οχήματά μας στο σημείο της έναρξης και στα αυτοκίνητά τους.
  
Σας προτείνουμε :

Διαδρομές Κίσσαβος  

Διαδρομή Κοιλάδα Τεμπών  

Διαδρομές Όλυμπος 

Ανάβαση στον Όλυμπο 2ημερο-3ημερο

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου