Σχολή χειμερινού βουνού 2016Για εμάς, η ασφάλεια και το σωστό αποτέλεσμα μάθησης, αποτελεί θεμελιώδη αρχή της εκπαίδευσης για κάθε σπορ του βουνού, όπως και στην συγκεκριμένη σχολή ορειβασίας στο χειμερινό βουνό για αρχάριους.
Το σημαντικό επίσης είναι, ότι ο μικρός αριθμός μαθητών ανά σχολή και η μικρή αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτή, αποτελούν την πάγια φιλοσοφία των σχολών μας.


Γενικά για την συγκεκριμένη σχολή. Επικεφαλής εκπαιδευτής και υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Βασίλης Γραβάνης, με πολυετή εμπειρία (πάνω από 25 χρόνια) στον αλπινισμό και την αναρρίχηση, με σημαντική δράση στην δημιουργία νέων διαδρομών βράχου και χειμερινών, πλήθος σοβαρών επαναλήψεων διαδρομών στον Ελλαδικό χώρο αλλά και το εξωτερικό, καθώς και συμμετοχή ως επικεφαλής και βασικός οργανωτής αποστολών σε μεγάλα βουνά των Ιμαλλαϊων. Ο Βασίλης Γραβάνης είναι και ο ιδιοκτήτης της Olympos Trek. Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τα 5 άτομα, τότε θα υπάρξει και δεύτερος εκπαιδευτής ανάλογου επιπέδου.

Η σχολή καλύπτει τα εξής θέματα που αφορούν το χειμερινό βουνό:
α. Κίνηση στο χιόνι χωρίς ασφαλιστικά μέσα.
β. Κίνηση με χρήση ασφαλιστικών μέσων.
γ. Χειμερινή διαβίωση.
δ. Εξοπλισμός και χρήση.
ε. Προσανατολισμός και χρήση πυξίδας και χάρτη.
στ. Στοιχεία μετεωρολογίας και είδη χιονιού.
ζ. Κίνδυνοι στο βουνό /πρόβλεψη και πρόληψη.


Η σχολή λαμβάνει χώρα σε διάφορα βουνά, με βάση τον Κίσσαβο και Όλυμπο και κατ' επέκταση  τα Θεσσαλικά Άγραφα, τα αλπικά βουνά της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και της ανατολικής Μακεδονίας και Ηπείρου, σε σχέση πάντα με τις παρούσες συνθήκες καιρού / χιονιού. Συνίσταται σε έξι μαθήματα θεωρίας που μπορεί να είναι και εκτός βουνού και έξι διήμερα στο βουνό για πρακτική. Το χειμερινό βουνό θέλει τον χρόνο του αναζητώντας τις σωστές συνθήκες, ιδαίτερα αν λάβει κανείς υπ' όψιν τις περίεργες καιρικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων (έλειψη καλών συνθηκών ποιότητας και ποσότητας χιονιού).  Αυτή η τακτική - της αναζήτησης καλών συνθηκών για διδασκαλία - τηρείται πάντα, έτσι ώστε να επιτυνχάνεται η εκπαιδευτική απόδοση του κάθε μαθήματος και όχι απλώς να γίνεται για να βγαίνει από την σειρά.
Για εμάς, η  ασφάλεια και το σωστό αποτέλεσμα μάθησης, αποτελεί θεμελιώδη αρχή της εκπαίδευσης για κάθε σπορ του βουνού, όπως και στην συγκεκριμένη σχολή ορειβασίας στο χειμερινό βουνό για αρχάριους.
Το σημαντικό επίσης είναι, ότι ο μικρός αριθμός μαθητών ανά σχολή και η μικρή αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτή, αποτελούν την πάγια φιλοσοφία των σχολών μας.Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον ανάλογο προσωπικό τους ρουχισμό, υπόδηση και υπνόσακο, ενώ ο εξοπλισμός προστασίας και ασφάλισης όπως: κραμπόν,ορειβατική σκαπάνη, ζώνες, προστατευτικά ορειβατικά κράνη, ιμάντες, μεταλλικά υλικά ασφάλισης, σχοινιά και ειδικά αντίσκηνα και μονωτικά στρώματα όταν αυτά χρειαστούν, παρέχονται από την διοργάνωση (Olympos Trek).
Τιμή συμμετοχής: 250,00€ / άτομο. (Η τιμή δεν περιλαμβάνει τον ΦΠΑ).
Η τιμή περιλαμβάνει, τα μαθήματα και τον εξοπλισμό που προαναφέρεται.
Η τιμή δεν περιλαμβάνει, την διατροφή και τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων.
Μέχρι τότε, δηλώστε ενδιαφέρον για λίστα συμμετοχής ή ελάτε και σε τηλεφωνική επαφή μαζί μας για οποιεσδήποτε άμεσες ερωτήσεις που χρείζουν άμεσων απαντήσεων. Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!
Τηλεπικοινωνίας: 6932545001  & 241092124.  Email: oltrek@otenet.gr και olympostrek@gmail.com

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου