Απολογισμός της σχολής χειμερινού βουνού Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2010.




 Το θεωρητικό κομμάτι εκτός βουνού ολοκληρώθηκε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό μέσα στον Φεβρουάριο. Φυσικά η θεωρία συνεχιζόταν και στην διάρκεια της πρακτικής.
Όσον αφορά την πρακτική στο βουνό, τέσσερα από τα έξι μαθήματα ολοκληρώθηκαν με την όσο το  δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση και επιτυχία, μέσα στον Φεβρουάριο και Μάρτιο.

 Λόγω των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών και όψιμης χιονόπτωσης τον Ιανουάριο, καθώς και της κατά συνέπεια μεσολάβησης του χρόνου για το δέσιμο του χιονιού και της δημιουργίας κατάλληλων συνθηκών, ολοκληρώθηκαν τα πρώτα τέσσερα από τα έξι προγραμματισμένα μαθήματα της σχολής δηλαδή τα 2/3 αυτής, μέσα στον Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Πραγματικά οι συνθήκες που πετύχαμε ήταν άψογες γι' αυτό που θέλαμε να κάνουμε στο κάθε μάθημα και τα αποτελέσματα φυσικά ήταν τα ανάλογα αναμενόμενα.



Αυτό βέβαια δεν ήταν αποτέλεσμα καθαρής τύχης, διότι μέσα στην εβδομάδα το "meteo" και το"free meteo" έπαιρναν φωτιά ψάχνοντας όλη την Ελλάδα για το βουνό / περιοχή με τις κατάλληλες για το μάθημά μας συνθήκες καιρού / χιονιού, που να συνδυάζεται και με την ανάλογη μορφολογία για τις ανάγκες του μαθήματος.




Έτσι ξεκινώντας από τον "δικό μας" Κίσσαβο, πήγαμε Όλυμπο και φτάσαμε μέχρι και το Παγγαίο προς αναζήτηση συνθηκών και καιρού. Δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά κατά πως φάνηκε το πετύχαμε! "Συν Αθηνά και χείρα κίνει". Δεν γίνεται αλλιώς.

Το κάθε μάθημα πρακτικής καλύφθηκε όσο το δυνατόν καλύτερα, φωτογραφικά και με video, έτσι ώστε μαθητές και εκπαιδευτής να έχουν ανά πάσα στιγμή επανάληψη στιγμιότυπων για ανάλυση και συζήτηση προς όφελος των μαθητών. Να μην μιλήσουμε για τον χαβαλέ που κάποια από αυτά τα στιγμιότυπα προκαλούσαν! Έπεσε το γέλιο! Μάλλον πετύχαμε το "Τερπνόν μετά του ωφελίμου"! Γιατί όχι! 

Μπαίνοντας ο Απρίλιος με τις απότομες ζέστες και απότομο λιώσιμο του χιονιού, μας ώθησε να αφήσουμε τα δύο τελευταία μαθήματα για τον χειμώνα του 2011. Να είμαστε καλά μέχρι τότε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου