Σχολή χειμερινού βουνού 2011




Μετα την σχολή του χειμώνα και αρχών άνοιξης του 2010, η επιτυχία της οποίας κατ' εμάς αλλά και κατά την άποψη των μαθητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία,  θα συνεχιστεί και το 2011 με τα δύο μαθήματα πρακτικής που υπολοίπονται από το 2010 (Σ' αυτά μπορούν να συμετέχουν και πιό έμπειροι και έχοντες πρότερη σχέση και επαφή με το χειμερινό βουνό και τον αλπινισμό γενικότερα). Παράλληλα ξεκινάει και η νέα σχολή  του 2011, η οποία  θα διαρκέσει έξι Σαββατοκύριακα μέσα στο διάστημα του Φεβρουαρίου, Μαρτίου και τελικά και Απριλίου του 2011 και θα στελεχώθεί από ιδιαίτερα έμπειρους εκπαιδευτές του είδους. 
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Βασίλη Γραβάνη, επικεφαλή εκπαιδευτή και υπεύθυνο της διοργάνωσης, με πολυετή εμπειρία (πάνω από 20 χρόνια) στον αλπινισμό και την αναρρίχηση, με σημαντική δράση στην δημιουργία νέων διαδρομών βράχου και χειμερινών, πλήθος σοβαρών επαναλήψεων διαδρομών στον Ελλαδικό χώρο αλλά και το εξωτερικό, καθώς και συμμετοχή ως επικεφαλής και βασικός οργανωτής αποστολών σε μεγάλα βουνά των Ιμαλλαϊων. Ο Βασίλης Γραβάνης είναι και ο ιδιοκτήτης της Olympos Trek. Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τα 5 άτομα, τότε θα υπάρξει και δεύτερος εκπαιδευτής ανάλογου επιπέδου.


Η σχολή θα καλύψει τα εξής θέματα που αφορούν το χειμερινό βουνό:

α. Κίνηση στο χιόνι χωρίς ασφαλιστικά μέσα.
β. Κίνηση με χρήση ασφαλιστικών μέσων.
γ. Χειμερινή διαβίωση.
δ. Εξοπλισμός και χρήση.
ε. Προσανατολισμός και χρήση πυξίδας και χάρτη.
στ. Στοιχεία μετεωρολογίας και είδη χιονιού.
ζ. Κίνδυνοι στο βουνό /πρόβλεψη και πρόληψη.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης της σχολής καθορίστηκε τελικά  με μία καθυστέρηση λόγω ελειψης χιονιού, για  το Σ/Κ 12 & 13 Φεβρουαρίου! Το ζητούμενο είναι τα μαθήματα να γίνουν με τις σωστές συνθήκες καιρού / χιονιού για το αντίστοιχα σωστό αποτέλεσμα του κάθε μαθήματος και από ότι φαίνεται λόγω της καθυστερημένης έναρξης τα μαθήματα θα θα συνεχιστούν και μέσα στον Απρίλιο.
Η σχολή θα λάβει χώρα σε διάφορα βουνά, με βάση τον Κίσσαβο και Όλυμπο,  και κατ' επέκταση τα Θεσσαλικά Άγραφα, τα αλπικά βουνά της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και της ανατολικής Μακεδονίας και Ηπείρου, σε σχέση πάντα με τις παρούσες συνθήκες καιρού / χιονιού. Θα υπάρξουν έξι μαθήματα θεωρίας που μπορεί να είναι και εκτός βουνού και έξι διήμερα στο βουνό για πρακτική. Την προηγούμενη σεζόν (χειμώνα / αρχές άνοιξης του 2010) δεν τελειώσαμε όλα τα μαθήματα λόγω της "εξονυχιστικής" έρευνας για τις σωστές συνθήκες και μορφολογία βουνού ώστε αυτά να συμβαδίσουν με τις απαιτήσεις και εκπαιδευτικό σκοπό / στόχο του ανάλογου μάθηματος.  Τα υπολείποντα δύο μαθήματα θα ολοκηρωθούν φυσικά μέσα στο 2011. Δεν μας κυνηγάει κανένας. Το χειμερινό βουνό θέλει τον χρόνο του ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπ' όψιν του τις περίεργες καιρικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων (έλειψη καλών συνθηκών ποιότητας και ποσότητας χιονιού). Αυτή η τακτική τηρείται πάντα, έτσι ώστε να επιτυνχάνεται η εκπαιδευτική απόδοση του κάθε μαθήματος και όχι απλώς να γίνεται για να βγαίνει από την σειρά.
Για εμάς, η  ασφάλεια και το σωστό αποτέλεσμα μάθησης, αποτελεί θεμελιώδη αρχή της εκπαίδευσης για κάθε σπορ του βουνού, όπως και στην συγκεκριμένη σχολή ορειβασίας στο χειμερινό βουνό για αρχάριους.

Το σημαντικό επίσης είναι, ότι ο μικρός αριθμός μαθητών ανά σχολή και η μικρή αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτή, αποτελούν την πάγια φιλοσοφία των σχολών μας.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον ανάλογο προσωπικό τους ρουχισμό, υπόδηση και υπνόσακο, ενώ ο εξοπλισμός προστασίας και ασφάλισης όπως: κραμπόν, ορειβατική σκαπάνη, ζώνες, προστατευτικά ορειβατικά κράνη, ιμάντες, μεταλλικά υλικά ασφάλισης, σχοινιά και ειδικά αντίσκηνα και μονωτικά στρώματα όταν αυτά χρειαστούν, παρέχονται από την διοργάνωση (Olympos Trek).

Τιμή συμμετοχής: 450,00€ / άτομο χωρίς το ΦΠΑ.
Η τιμή περιλαμβάνει τα μαθήματα και τον εξοπλισμό που προαναφέρεται. 
Η τιμή δεν περιλαμβάνει την διατροφή και τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων. 

Μέχρι τότε, δηλώστε ενδιαφέρον για λίστα συμμετοχής ή ελάτε και σε τηλεφωνική επαφή μαζί μας για οποιεσδήποτε άμεσες ερωτήσεις που χρείζουν άμεσων απαντήσεων.
Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!


 



 




















































































































Τηλ επικοινωνίας: 6932545001      end_of_the_skype_highlighting & 2410921244
oltrek@otenet.gr, olympostrek@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου